NU.nl app 8.4 krijgt donkere nachtmodus na update

De nieuws-app van NU.nl werd onlangs van een interessante update voorzien naar versie 8.3. Hierbij konden regionale en sport-notificaties ingesteld worden. Met de update naar Nu.nl app 8.4 kun je gebruik maken van de nachtmodus, middels het donkere thema.

NU.nl app krijgt nachtmodus

De NU.nl app is voorzien van een update die vanaf nu wordt uitgerold via de Google Play Store. We zijn inmiddels aangekomen bij versie 8.4 en in deze update worden verschillende bugs gefixt en prestatieverbeteringen doorgevoerd. Het meest belangrijke is de nachtmodus. Dankzij de toevoeging van het donkere thema wordt het mogelijk gemaakt om bijvoorbeeld deze te activeren als je ’s avonds in bed nog het nieuws door wilt nemen.

Via het menu met Instellingen kun je de nachtmodus activeren. Daar kun je eventueel hem ook weer uitschakelen zodat je het standaard lichte thema krijgt. Volgens Jurre de Ruiter, Head of Product van NU.nl, is een ‘dark mode’ ofwel nachtmodus een veelgehoorde suggestie voor de nieuws-app.

In de toekomst

Op dit moment is het alleen mogelijk om handmatig het donkere thema te activeren. Wel wordt gekeken naar de mogelijkheid om op basis van bijvoorbeeld zonsondergang de nachtmodus automatisch te activeren. Binnenkort moet een update uitgerold worden die speciaal geoptimaliseerd is voor AMOLED/OLED schermen. Deze functie biedt bijvoorbeeld de DroidApp App al, zodat dit nog beter is voor toestellen met een dergelijk scherm.

De NU.nl app update is vanaf nu beschikbaar in de Play Store en te downloaden via onderstaande button.

NU.nl - Nieuws, Sport & meer
NU.nl - Nieuws, Sport & meer
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel