Android waarschuwt bij nieuw gekoppeld apparaat in notificatie

Wanneer je een nieuw toestel hebt aangeschaft, wil je hier natuurlijk direct mee aan de slag. Google stuurt je een e-mail met deze informatie tot nu toe. Volgens Google is dit echter niet voldoende. We kunnen vanaf nu bij nieuwe gekoppelde apparaten een notificatie verwachten.

Notificatie bij nieuw toestel

Android is een functie rijker. Wanneer je je aanmeldt met een nieuw toestel krijg je hier op je Gmail-account een mailtje van. In dit mailtje zie je waar het toestel of de desktop zich bevindt en welk toestel is aangemeld op je Google-account. Deze functie wordt uitgebreid met een melding op Android-toestellen die je gebruikt, zoals op je smartphone of tablet.

Android notificatie security

Wanneer er een nieuw toestel is aangemeld met je Google-account kan je vanuit de notificatie direct uitgebreidere details bekijken. In het overzicht kan je bij het nieuw toegevoegde toestel aangeven of dit een verdachte activiteit is, of dat je dit zelf bent.

Account security google

Google heeft de functie toegevoegd omdat Google van mening is dat e-mailberichten niet genoeg gelezen worden. Een notificatie maakt viermaal meer kans op gelezen te worden. In de komende weken wordt de functie breed uitgerold.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel