App zet telefoon in stille modus tijdens voeren van fysiek gesprek

Zuid-Koreaanse onderzoekers hebben een prototype app ontwikkeld die de telefoon in stille modus plaatst als de gebruiker in gesprek is. Voor de automatische stille modus maakt de app gebruik van diverse informatiebronnen en sensoren op de smartphone.

Social context aware smartphone

Niets is vervelender dan een telefoon die constant trilt en notificaties geeft tijdens een gesprek. Om daar een oplossing voor te vinden onderzochten diverse universiteiten in Zuid-Korea mogelijkheden om dit probleem op te lossen. De onderzoekers hebben hierop de app SCAN ontwikkeld wat staat voor Social Context-Aware Notifications.

Deze Android app probeert middels verschillende sensoren te achterhalen of de gebruiker fysiek in gesprek is. Is dat inderdaad het geval dan zal de smartphone de notificaties en trillingen onderdrukken totdat de gebruiker klaar is met zijn of haar gesprek. De app kan ook andere telefoons met de Scan-app informeren dat er een gesprek gaande is via Bluetooth.

Toch heeft de app nog een weg te gaan voordat deze overal gebruikt kan worden. Zo is er alleen getest in Zuid-Korea in een vrij stille omgeving. Of de applicatie ook werkt in drukke omgevingen en in andere talen moet nog onderzocht worden.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel