Buurt-app Nextdoor met enorm lek: gebruik wordt afgeraden

In de afgelopen tijd heeft buurt-app Nextdoor flink wat gebruikers getrokken. Echter is het allemaal niet zo rooskleurig als gedacht, zo blijkt uit een onderzoek. De applicatie is zo lek als een mandje.

Nextdoor vol problemen

Buurtapps, ze kunnen handig om met buurtbewoners in contact te blijven over bijvoorbeeld verdachte omstandigheden. Een app als Nextdoor speelt hier slim op in. Echter is de beveiliging van de app zo lek als een mandje. Privacygevoelige informatie is zonder veel moeite te bereiken, zo blijkt uit onderzoek van Radar.

Zodra je een buurt binnenloopt met GPS ingeschakeld, kun je precies zien wie er op vakantie is. Radar concludeert verder dat volledige namen en adresgegevens zo inzichtelijk zijn. Tevens kan vanachter de computer informatie verzameld worden, zo ontdekt een blogger die veel lekken heeft gevonden in het aanmeldsysteem. Op deze manier konden ook persoonsgegevens van vele gebruikers verzameld worden.

Nextdoor lijkt het allemaal niet te boeien. Weken geleden zijn ze al op de hoogte gebracht van het lek. Tevens is het de tweede keer in korte tijd dat het bedrijf in opspraak komt. Gebruikers zijn niet ingelicht en ook heeft Nextdoor geen melding gemaakt bij Autoriteit Persoonsgegevens. Dit samengevat kunnen we maar één ding aanraden: snel je afmelden bij deze app en wegwezen daar.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel