Chrome 69: nieuw Material Design en nieuwe features voor browser

Google viert in september het tienjarig bestaan van de Chrome-browser. Dat wordt onder andere gevierd met een nieuwe update voor de Android-app van Chrome. In Chrome 69 zien we een nieuw design met verschillende verbeteringen.

Chrome 69

Er wordt een update uitgerold voor de Android-app van de Chrome browser. Het design, welke we enige tijd geleden in testen al tegenkwamen is er nu definitief voor iedereen. Het maakt deel uit van de update die Chrome 69 als versienummer heeft.

Chrome 69

We zien een vernieuwd design waarbij de adresbalk is voorzien van een ovaalvormige adresbalk en vernieuwd overzicht met tabbladen die openstaan. Ook de icoontjes op het Chrome startscherm zijn frisser geworden.

Chrome 69 Android

Daarbij zijn er ook wat andere verbeteringen doorgevoerd. De browser kan nu beter overweg met bepaalde uitsnijdingen, denk aan een notch. Tevens is mediaspelerfunctionaliteit toegevoegd aan de browser, speciaal voor Android Go-toestellen. Videobestanden kunnen op deze versie van Android ook geopend worden in de Chrome-browser.

Chrome 69 tab

Google heeft Chrome 69 ook voorzien van een nieuwe downloadmanager. Deze is echter op dit moment alleen handmatig in te schakelen door in de adresbalk chrome://flags te typen en te kiezen voor  #download-home-v2 en deze op ‘enabled’ te zetten. Je ziet dan de nieuwe downloadmanager met filters, opgeslagen artikelen en dergelijke.

Chrome 69 downloadmanager

Tot slot is Chrome 69 voorzien van een verbeterde wachtwoordgenerator, die voortaan met meer websites werkt. Ook zijn aan de technische kant veel optimalisaties doorgevoerd door Google. De update wordt gefaseerd uitgerold, dus het kan nog even duren voordat deze bij iedereen beschikbaar is. Mocht je direct aan de slag willen, dan kun je hier de APK downloaden. Houd er rekening mee dat de versie van het installatiebestand per toestel kan verschillen.

Google Chrome
Google Chrome
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel