Chrome voor Android heeft vanaf nu een donker thema: zo stel je ‘m in

Google heeft deze week al een interessante update uitgebracht, maar nu is er nog een handige functie; het donkere thema. En er is goed nieuws: deze werkt niet alleen onder Android 10!

Donker thema in Chrome

Chrome voor Android heeft stilletjes een nieuwe functie gekregen van Google. In de afgelopen week verscheen daar al Chrome 78 voor Android, nu is er een server-side update doorgevoerd, waarbij eindelijk het donkere thema ingesteld kan worden. In de afgelopen tijd dook hij zo nu en dan al op in een testversie, maar nu verschijnt hij voor iedereen.

Chrome donker thema

De Chrome-browser heeft deze optie nu, zodat de witte elementen omgezet worden in een donkerder geheel. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende tinten zwart en donkergrijs. Voordeel is dat deze feature niet alleen werkt onder Android 10, maar dus ook onder bijvoorbeeld Android 9 Pie.

Chrome donker thema

Instellen

Wil je het donkere thema gebruiken, volg dan de onderstaande stappen.

  1. Ga in Chrome naar de drie puntjes bovenin beeld. Kies daar de optie ‘Instellingen’
  2. Scrol naar beneden naar ‘Thema’s
  3. Selecteer daar een van de volgende opties
    – Systeemstandaard (donkere modus wanneer batterijbesparing wordt ingeschakeld, of het thema van je smartphone onder Android 10)
    – Licht
    – Donker
  4. Vervolgens wordt het gekozen thema ingesteld

Chrome thema

Google rolt de donkere modus vanaf nu uit, maar het kan even duren voordat iedereen toegang heeft tot het donkere thema.

Google Chrome
Google Chrome
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel