Deadline nadert voor Belgische prepaid gebruikers, simkaarten op 7 juni onbruikbaar

Er zijn in België nog zeker 1,6 miljoen gebruikers met een ongeregistreerde prepaid-simkaart. Deze gebruikers hebben nog tot 7 juni de tijd om de kaart te registreren, na 7 juni wordt de simkaart gedeactiveerd.

Registratie sinds vorig jaar verplicht

De regering van België stelde de registratie van prepaid-simkaarten in na de aanslagen op 22 maart in Brussel vorig jaar. Naar schatting zijn er nog zeker 1,6 miljoen simkaarten ongeregistreerd. Als het huidige registratie tempo zich voortzet worden er op 7 juni 1,2 miljoen simkaarten gedeactiveerd.

Telecomregulator BIPT de telecomproviders en de minister van Telecommunicatie Alexander de Croo hebben een website gelanceerd met informatie. De website moet gebruikers met een ongeregistreerde kaart aansporen deze alsnog te registreren bij hun provider. De registratieplicht geldt voor iedere simkaart ongeacht of je bij BASE, Proximus, Orange of een van de andere providers een prepaid-sim hebt.

Op de website Identificatie-prepaidkaarten.be kun je direct doorklikken naar je provider alwaar je de kaart kan registreren. Voor prepaidkaarten aangekocht na 17 december 2016 geldt dat deze pas te gebruiken zijn na dat de identiteit van de gebruiker is vastgesteld.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel