Durex: condoom emoji moeten zorgen voor veiligere seks

We gebruiken tijdens het chatten allemaal massaal emotions. Durex wil zogenoemde ‘seks emojis’ invoeren om veilig vrijen onder de aandacht te brengen. Met de komst van dergelijke emojis moeten vooral de jongeren bewust worden van de risico’s en gevaren van onveilig vrijen.

Condoom emoji

Durex, fabrikant van onder andere condooms, heeft bij Unicode een officieele aanvraag ingediend om een condoom emoji op te nemen in de lijst met emoticons. Op 1 december is het World AIDS Day 2015 en met een condoom emoji hoopt Durex het bewustzijn rondom veilige seks verder onder aandacht te brengen.

Emoties en gevoelens worden namelijk sneller geuit middels emojis. Volgens onderzoek van Durex spelen emojis een cruciale rol bij jongeren bij gesprekken over seks. Een emoji moet helpen om ook de risico’s en gevaren van onveilige seks te bespreken.

Echter zal het naar verwachting niet lukken om op 1 december 2015 de condoom emoji al toe te voegen aan de lijst. Op zijn vroegst zullen in mei 2016 nieuwe emoticons worden toegevoegd. Op dit moment is al een lijst bekend met de emojis voor 2016 die volgend jaar aan de lijst toegevoegd zullen worden.

Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel