Eén op de vier Android gebruikers draait Android Lollipop

Nieuwe cijfers laten zien dat Android Lollipop nog steeds terrein wint terwijl de Android-versie al een jaar oud is. Maar liefst één op de vier gebruikers maakt gebruik van Lollipop. Het recent uitgebrachte Android Marshmallow duikt ook op in de maandelijkse cijfers die Google naar buiten heeft gebracht.

Marshmallow duikt op

Android 6.0 Marshmallow duikt voor het eerst op in de cijfers die Google maandelijks verzameld over het gebruik van haar besturingssysteem. Al is het aantal gebruikers nog wat mager met 0,3% van alle Android gebruikers. Ook Lollipop doet het nog steeds opvallend goed en wint er 3,1% bij ten opzichte van oktober. Android Lollipop is daarmee goed voor 25,6% van alle gebruikers.Android gebruik November 2015

Bij eerdere Android versies zien we dat het gebruik van Android 4.4 KitKat aan het afnemen is, KitKat moet het deze maand met een procent minder doen. Ook Ice Cream Sandwich en Jelly Bean verliezen licht terrein ten opzichte van vorige maand. Het gebruik van Android 2.2 Froyo en 2.3 Gingerbread bleef deze maand stabiel.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel