Einde van Android voor Samsung smartphones in zicht?

Een opvallende uitspraak in de Koreaanse krant Korea Times doet suggereren dat de dagen zijn geteld voor Android op Samsung smartphones. De Koreaanse smartphonefabrikant zou plannen hebben om op al haar hardware het eigen Tizen OS mee te leveren. Dit zou betekenen dat Android een grote fabrikant verliest en een aanzienlijk markt aandeel.

Tizen voor Samsung smartphones

In de Korea Times liet een Samsung medewerker anoniem aan de krant weten dat het bedrijf overweegt om over te stappen naar het eigen Tizen. Op dit moment wordt Tizen al gebruikt in landen als India waar het aan een opmars bezig is. Het eerste kwartaal werden er in India 64 miljoen op Tizen gebaseerde smartphones verkocht.

“If you don’t have your own ecosystem, then you will have no future. Tizen isn’t just a platform developed for use with mobile devices” – Anonieme Samsung medewerker

Het overstappen naar Tizen van Android zou een flinke aderlating zijn voor het marktaandeel van op Android gebaseerde devices. Op dit moment bezit Google met Android ongeveer 70 procent van de markt. Omdat Tizen niet alleen geschikt is voor mobiele apparaten zullen we dit OS ook terug gaan zien op televisies en camera’s.

Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel