Google rolt ARCore uit voor OnePlus 7, 7 Pro, LG en Apple

Google’s ARCore wordt voor steeds meer smartphones beschikbaar gesteld. Om de paar weken wordt de lijst uitgebreid. Nu is er ook de ondersteuning voor de nieuwe OnePlus 7 en 7 Pro.

ARCore voor OnePlus 7

De OnePlus 7 review en OnePlus 7 Pro review staan sinds kort online op DroidApp, daar kun je alles lezen over deze twee erg fijne toestellen. Nu is er nog meer nieuws over de twee toestellen van de Chinese fabrikant. Google heeft de OnePlus 7 en OnePlus 7 Pro toegevoegd aan de lijst van toestellen die ondersteuning bieden voor ARCore.

OnePlus 7 Pro beeldscherm

Daarnaast heeft Google nog een aantal apparaten toegevoegd aan de lijst van ondersteuning voor ARCore. Het gaat hier om de LG V50 ThinQ, LG G8 ThinQ en verschillende apparaten van Apple. Daarvan gaat het om de iPad Air 3e generatie. iPad Mini 5e generatie, Apple iPad Pro 12.9 inch (3e generatie), iPad Pro 11,0 inch en iPhone XR.

Met ARCore kun je meer gebruik maken van Augmented Reality. Het wordt met apps bijvoorbeeld mogelijk om je huis vast in te richten met virtuele objecten. Er worden als het ware extra lagen over de ‘echte’ wereld gelegd. Hiervoor maakt de technologie gebruik van de camera. In de afgelopen tijd is het aantal ondersteunende toestellen flink uitgebreid door Google.

Google Play-services voor AR
Google Play-services voor AR
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel