Google Camera 3.1: interface uit Nexus naar alle toestellen met Android 6.0

Google heeft de camera-app Google Camera bijgewerkt naar versie 3.1. In Google Camera 3.1 is het mogelijk om de interface die we al kennen van de camera-app uit de Nexus-apparaten naar je eigen smartphone te brengen. Google Camera is met de update ook een stukje slimmer geworden.

Google Camera 3.1

Google heeft Google Camera 3.1 uitgebracht voor Android. De nieuwste versie van de camera-app voor Android bevat dezelfde camera-interface zoals bij de Nexus 6P en Nexus 5X. Wel heb je hiervoor de nieuwste Android-versie nodig op je eigen smartphone; Android 6.0 Marshmallow. Met de nieuwe interface kan je ook sneller schakelen tussen de verschillende modus.

Google Camera 3.1

Het schakelen tussen de foto-modus en de video-modus kan voortaan door te vegen over het scherm. Andere functies zoals de panorama-modus, de Photo Sphere en de Lens Blur zijn naar het menu verplaatst die je krijgt te zien als je op het hamburger-menu tikt. In Google Camera 3.1 zijn de timer, de HDR-functie en de flitser verplaatst naar de rechterbovenhoek. Onderin beeld vind je de mogelijkheid om snel te schakelen tussen de camera aan de achterzijde en de front-camera.

Google Camera 3.1

Helaas ontbreekt het nog de mogelijkheid om de camera handmatig in te stellen. De update zal vanaf nu uitgerold worden voor de smartphones met Android 6.0 Marshmallow. Vooralsnog is de nieuwe camera-app niet geschikt voor smartphones met een lagere Android-versie.

Google Camera
Google Camera
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel