Google Camera: eenvoudig foto’s maken

Google heeft haar nieuwe camera app “Google Camera” in de Play Store geplaatst. Met deze op zichzelf staande app kun je op elk apparaat met Android 4.4 KitKat of hoger, gebruik maken van dezelfde camera functies als de Google Nexus toestellen.

Google Camera
Nieuwe functies

Google Camera brengt een aantal nieuwe functies en verbeteringen met zich mee. Naast het feit dat de interface zeer rustig en strak oogt zijn de menu’s eenvoudig te bedienen.
Een swipe naar rechts geeft toegang tot het opnemen van video’s en het maken van panorama’s of photo sphere. Daarnaast is er nog de mode “Focuseffect” deze modus maakt het maken van diepte foto’s makkelijk en kun je na het maken van de foto het focuspunt veranderen. Ook het maken van een tilt-shift foto wordt hier door gemakkelijker. Een swipe naar links geeft je toegang tot je laatst gemaakte foto’s en kun je deze bewerken of delen.

Expert functies

Mocht je in deze applicatie opzoek zijn naar witbalans instellingen of ISO waarde, vergeet het dan maar. Google heeft deze functies (misschien bewust) weggelaten uit Google Camera, en wil hier mee een simplistische camera applicatie neerzetten.Google Camera is zoals eerder genoemd alleen beschikbaar voor devices met Android 4.4 KitKat en vind je in de Google Play Store.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel