Google maakt digitaal welzijn en ouderlijk toezicht verplicht

Vorig jaar tijdens Google I/O werd het ineens duidelijk dat wij veel op onze mobieltjes kijken en online zijn. Daarom werd de app Digitaal Welzijn ontwikkeld, waarmee je inzage krijgt in je smartphone verslaving. Google kondigde een aantal interessante wijzigingen aan.

Veranderingen in Android programma

Digitaal Welzijn was initieel op een paar geselecteerde toestellen beschikbaar maar we zien de app inmiddels op veel meer smartphones en tablets terug. Google verwacht nu van alle Android partners dat zij de Digitaal Welzijn-app op het toestel meeleveren. Daarnaast heeft Google hier nog een verplichting aan gekoppeld voor haar partners, er moet namelijk een vorm van ouderlijk toezicht mogelijk zijn.

Digital Wellbeing app

Een belangrijke integratie hiervoor is Family Link, waarmee je makkelijk limieten en restricties kunt instellen voor een apparaat. Ook kan je met Family Link bepaalde inhoud wegfilteren uit Google Play. De aanpassing voor partners zou gaan gelden voor alle nieuwe apparaten die vanaf 3 september 2019 gelanceerd zijn of worden.

Navigatie onderhanden genomen

Een andere wijziging die Google van haar partners verlangt is het verplicht stellen van ondersteuning voor de traditionele navigatie toetsen en de Android 10 gebaren. Hoofdzakelijk als de fabrikant een eigen manier van gebaren navigatie ondersteunt op het toestel. Een fabrikant mag zijn eigen navigatie methode ook niet meer aanprijzen in het set-up scherm als het apparaat voor de eerste keer ingeschakeld wordt.

Als een apparaat geleverd wordt met de Android 10 gebaren dan zal als optie ook de traditionele navigatie aangeboden moeten worden. De navigatie waarbij er maar twee knoppen en een “pill” beschikbaar is lijkt hiermee alweer verleden tijd te worden.

Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel