Android 10 Go voor budget-smartphones is veiliger en sneller

Vorig jaar lanceerde Google een aangepaste, lichte en uitgeklede versie van Android voor budget smartphones. Met de komst van Android 10 krijgt de Go editie ook de nodige verbeteringen.

Sneller en veiliger

Niet alle apparaten met Android Go konden hun gegevens beveiligen met encryptie. Met de komst van Adiantum wordt dit wel mogelijk en staan de gegevens van de gebruiker versleuteld op de telefoon zonder dat dit een impact heeft op de prestaties van de telefoon. Adiantum werkt zonder gespecialiseerde hardware en dat betekent dat elk toestel er gebruik van kan maken.

Android Go 10 header

Apps voor Go telefoons zijn ook verbeterd zoals Google Go met voorlees functionaliteit, Lens in Google Go waarmee informatie opgezocht kan worden en de gebruiker kan helpen bij het doen van vertalingen. YouTube Go helpt gebruikers bij het kijken van video’s op een langzame verbinding en Gallery Go.

In de afgelopen 18 maanden zijn ruim 500 fabrikanten aan de slag gegaan met Android Go en hebben gezamenlijk 1600 verschillende modellen uitgebracht. In sommige landen zijn de telefoons al verkrijgbaar voor 25 euro. Ook in Nederland zijn verschillende Android Go-toestellen verkrijgbaar. In de komende maanden zullen we nieuwe toestellen met Android 10 Go gaan zien.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel