Google Foto’s krijgt handmatig gezichten taggen, dierenfoto’s delen en meer

Google bereidt nieuwe functies voor, voor de Android-app van Google Foto’s. Het wordt mogelijk om foto’s van dieren te delen op een toffe manier, handmatig gezichten te taggen en meer.

Google Foto’s met nieuwe functies

David Lieb van Google, verantwoordelijk voor Google Foto’s, heeft van zich laten horen. Lieb heeft informatie gegeven over welke functies we in de komende tijd kunnen verwachten in de app van Google Foto’s.
Omdat automatische gezichtsherkenning niet altijd goed gaat, was een veelgevraagde functie het handmatig taggen van gezichten. Deze functie zit er binnenkort aan te komen. Het wordt dan ook mogelijk om foto’s toe te voegen aan een persoon, ook als deze niet door Google Foto’s als gezicht wordt herkend.

Google Foto's

Een andere nieuwe optie die er aan zit te komen is het delen van dierenfoto’s. Je kunt met bijvoorbeeld je partner al een partneralbum maken, maar daar komt een variant op. Het moet mogelijk worden om specifiek foto’s van je huisdier zoals je hond of kat, te delen met je partner. Tevens lijkt het erop dat er met Google Foto’s binnenkort naar tekst in een foto gezocht kan worden.

In de webversie van Google Foto’s is het al langer mogelijk om foto’s te sorteren op uploaddatum, in plaats van de datum waarop de foto is gemaakt. Die functie komt ook (eindelijk) naar de Android-app. Het aanpassen van de tijdaanduiding wordt ook binnenkort mogelijk gemaakt, zo laat David Lieb weten.

Google Foto's
Google Foto's
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel