Google gaat eindelijk het deel-menu in Android sneller maken

Google heeft bekend gemaakt dat het Direct Share menu, ofwel het deel-menu in Android, sneller gemaakt zal worden. Het trage deel-menu in Android is voor veel gebruikers eerder irritant dan dat het voordelen biedt.

Deel-menu wordt sneller

Het deel-menu in Android moet gebruikers helpen met het sneller delen van content. Denk aan een afbeelding, een document of een ander soort bestand. Boven de apps die je kunt gebruiken om iets te delen, kunnen ook contacten worden getoond zodat je bijvoorbeeld snel het naar je vriend of vriendin via WhatsApp kunt sturen. Echter werkt dit lang niet altijd even snel, waarbij soms als je wat hebt ingedrukt, net daarvoor de opties veranderen, waardoor je het naar de verkeerde persoon stuurt.

Instagram Direct Share

Google heeft nu bevestigd dat een sneller deel-menu nog altijd aandacht heeft van het bedrijf. Sterker nog, het zou hoge prioriteit hebben bij Google om deze functie (eindelijk) eens te versnellen. Dave Burke van Google laat weten te werken aan een herontwerp. Hoe deze er precies uit komt te zien is nog onbekend, ook is onduidelijk wanneer we het vernieuwde share-menu kunnen verwachten.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel