Google jaaroverzicht 2018: dit zijn de populairste zoekopdrachten

Google heeft een overzicht vrijgegeven met de meest populaire zoekopdrachten van het afgelopen jaar. Waar zochten we in Nederland het meest naar? Je leest het in het Google jaaroverzicht; Year in Search 2018.

Year in Search 2018

Waar hebben we in het afgelopen jaar het meest naar gezocht? In het nieuwe Google jaaroverzicht ‘Year of Search’ krijgen we de verschillende antwoorden op deze vragen. Ieder jaar deelt Google een overzicht met de populairste zoektermen. Google zelf geeft de toelichting; ‘De lijsten zijn gebaseerd op de zoektermen met de grootste verkeerstoename dit jaar in vergelijking met vorig jaar’. 

We hebben het afgelopen jaar het meest gezocht naar Avicii, de Zweedse dj die dit jaar een einde aan zijn leven heeft gemaakt. Daarnaast hebben we gezocht naar meer informatie over de dividendbelasting, het WK voetbal, Max Verstappen, Glennis Grace, Koos Alberts, Alexander Pechtold en Boer Zoekt Vrouw.

Zoekopdrachten

  1. Avicii
  2. Glennis Grace
  3. Barbie
  4. Litebit
  5. Jos B.
  6. Meghan Markle
  7. Maarten van der Weijden
  8. Fortnite
  9. Mac Miller
  10. Boer zoekt Vrouw

De trending zoekopdrachten van Nederland, en andere landen, kun je terugvinden op deze pagina van Google. Ook heeft Google een video gemaakt van het jaaroverzicht, en deze kun je hieronder bekijken.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel