Google: hier zochten we naar in 2016; Pokémon Go, Verstappen en meer

Google houdt met Google Trends de zoekopdrachten bij die gedaan worden met de zoekmachine. Ook in 2016 hebben we weer veel gebruik gemaakt van Google. Nu is er een overzicht gemaakt met de meest populaire zoekopdrachten in 2016. Zowel wereldwijd als specifiek voor Nederland. Waar zocht jij naar?

Google in 2016

Google heeft een lijst gepubliceerd met de meest populaire zoekopdrachten in 2016. Daarbij is ook een indrukwekkende video gepubliceerd met de belangrijkste gebeurtenissen het afgelopen jaar.

Met Parijs nog vers in het geheugen was in maart van dit jaar een nieuwe grote aanslag in Brussel. Ook Syrië staat nog steeds in een slecht daglicht. Maar er waren ook mooie momenten, de Olympische Spelen in Brazilië en het succes van Max Verstappen in de F1. Op tech-gebied was Pokémon Go geliefd en er werd gezocht naar de iPhone 7 (sorry, Android-liefhebbers) en de Google Pixel.

De belangrijkste ‘trending zoekopdrachten 2016’ zetten we voor je op een rij.

Populairste zoekopdrachten Wereldwijd

  1. Pokémon Go
  2. iPhone 7
  3. Donald Trump
  4. Prince
  5. Powerball

Wereldwijd werd verder veel gezocht naar de Amerikaanse verkiezingen, de Olympische Spelen en de Brexit. Op tech-gebied neemt in de top 5 de iPhone drie plaatsen in. Op plaats vijf staat de Google Pixel. Verder werd er veel gezocht naar Prince, Céline Dion, de film Deadpool en de televisieshow Stranger Things.

Populairste zoekopdrachten Nederland

  1. EK 2016
  2. Pokémon Go
  3. iPhone 7
  4. Max Verstappen
  5. David Bowie

In Nederland zochten we naar Anouk, Dafne Schippers, Johan Cruijff en films als Suicide Squad en Finding Dory. Automerken werden ook veel gegoogled; waarbij Mercedes-Benz, Volkswagen en Volvo het populairst zijn. Ook willen we graag de leeftijd weten van Trump, Anouk en Clinton.

De internationale sterren waar we het meest naar zochten zijn Justin Bieber, Beyoncé en Cristiano Ronaldo. Nederlandse artiesten waarvoor Google geraadpleegd werd waren Douwe Bob en Kiki Bertens. Ook gebruikten we Google voor het zoeken naar meer informatie over Geert Wilders, Mark Rutte, Chantal Janzen en het programma Goede Tijden, Slechte Tijden.

Het complete overzicht met de populairste zoekopdrachten, gesorteerd per land, kan je vinden via de website van Google Trends.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel