Google Play Store 5.12: binnenkort apps cadeau doen en meer

De Google Play Store-app krijgt regelmatig updates maar de wijzigingen zijn niet altijd even duidelijk. Toch zijn er hints opgedoken waaruit blijkt dat we binnenkort apps cadeau kunnen doen aan andere Android gebruikers. Maar deze nieuwe versie bevat meer interessante toevoegingen.

Google Play Store 5.12

De collega’s van Androidpolice hebben het APK-bestand van deze Play Store versie uitgepakt en de wijzigingen bekeken. Daarbij kwam het cadeau doen van materiaal uit de Play Store naar voren in de vorm van regels tekst. Ook blijkt hieruit dat als de ontvanger het cadeautje weigert je deze naar een ander kunt sturen. Met kerst voor de deur kunnen we deze functie mogelijk snel verwachten.

Ook te vinden in het Play Store 5.12 installatiebestand is de mogelijkheid om een familie account aan te maken. Gebruikers kunnen zelf familie leden toevoegen aan een groep en zo apps en andere multimedia delen. Het is niet geheel duidelijk of dit voor al het materiaal in de digitale winkel zal gaan gelden of specifieke apps. Aangekocht materiaal kan gedeeld worden met leden uit de familie zonder dat hiervoor extra betaald hoeft te worden.icons_family_thumb

Minder interessant is het snel toevoegen van creditcard informatie aan je Google-account. Dit gebeurt via NFC en je hebt hiervoor ook een creditcard nodig met een NFC-tag. Deze drie functies zijn nog niet actief in de Play Store-app, het is dus wachten op nieuws vanuit Google.

Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel