Google Play Store krijgt compleet vernieuwde beoordelingen voor apps

Google gaat verschillende wijzigingen doorvoeren voor de Google Play Store. Schreven we van de week al over de nieuwe hitlijsten, is nu ook bekend geworden dat de manier van beoordelen op de schop gaat. Er wordt meer gewerkt met icoontjes en duimpjes.

Beoordelingen Play Store

De beoordelingen in de Google Play Store zijn erg handig om voor installatie te kijken hoe een app of game wordt ervaren. Google test nu een vernieuwde manier van het geven van beoordelingen. Je krijgt bij het geven van sterren, een aantal vragen te zien die betrekking hebben tot een app.

Die vragen kan je beantwoorden met ‘Ja’ (duim omhoog), ‘niet zeker’ en ‘nee’ (duim omlaag). De uitslagen van die vragen zie je vervolgens terug in het venster met de recensies van anderen. De belangrijkste aspecten van de app worden daarin dan in één oogopslag duidelijk.

In Nederland en België lijkt de nieuwe functie nog niet uitgerold te zijn. Het is niet bekend wanneer we in ons land de nieuwe manier van beoordelingen in de Play Store kunnen verwachten. Wel is sinds korte tijd niet langer meer een Google+ account nodig om een recensie achter te laten.

Lees ook

Reageer op dit artikel