Google Play Store: duimpje laat je beoordelingen ‘liken’

Google rolt op dit moment een server-side update uit voor de Google Play Store. De wijzigingen vallen op in het onderdeel met recensies over apps en games, waarbij het duimpje het mogelijk maakt om recensies van anderen te ‘liken’. Ook kan je sneller ongepaste reacties melden bij Google.

Google Play Store

In de Google Play Store vind je vanaf nu een aantal extra icoontjes. De iconen duiken op bij de recensies en beoordelingen die anderen hebben gegeven. Bij een recensie zie je een duimpje staan waarmee een reactie leuk gevonden kan worden.

Duimpje

Met het duimpje kan je bijvoorbeeld een mening delen. Wanneer iemand hetzelfde probleem heeft, of wanneer je het eens bent met degene die de beoordeling heeft geschreven. Google wil mogelijk met de nieuwe functie reacties die niets toevoegen zo eruit filteren.

Spam en ongewenst

Daarnaast kan een reactie ook gemakkelijker als spam gemarkeerd worden. Door op de drie puntjes te tikken krijg je de optie om de tekst als spam te markeren. Vervolgens wordt hij van het scherm verwijdert, zodat jij hem niet meer te zien krijgt. Google zal vervolgens ook zelf naar de gerapporteerde reactie kijken.

Zoals gezegd komen de nieuwe functies met een server-side update; je hoeft dus niet een nieuwe versie te downloaden van de Play Store.

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel