Play Store: gecombineerd betalen nu ook in Nederland beschikbaar

Vanaf nu kan in Nederland een aankoop in de Google Play Store op een andere manier betaalt worden. Het gaat om de mogelijkheid om meerdere betaalwijzen te gebruiken voor één aankoop zoals een app. Eerder werd de functionaliteit al uitgerold naar andere landen. Het is mogelijk om bijvoorbeeld een deel met je Play Store-tegoed te betalen en het andere deel te voldoen met je creditcard of andere betaalmethode.

Play Store: gecombineerd betalen

In de Google Play Store kan vanaf nu ook in Nederland gekozen worden voor ‘gecombineerd betalen’. Hiermee wordt het mogelijk om een applicatie, game of iets anders uit de Google Play Store te betalen met twee verschillende betaalwijzen. Overigens blijkt uit een test van DroidApp dat nog niet op ieder toestel het ‘gecombineerd betalen’ beschikbaar is. We verwachten dan ook dat Google nu is gestart met een gefaseerde uitrol van het betalen met twee betaalmethoden.

Play Store gecombineerd betalen

Het gesplitst betalen werd begin december al uitgerold in verschillende andere landen. Het werkt als volgt; je kunt nu je gespaarde geld uit Google Opinion Rewards gebruiken bij je aankoop. Een deel betaal je dan met dat tegoed; het andere deel via je telefoonrekening, PayPal of via je creditcard. Stel een app of in-app aankoop kost 6,00 euro en je hebt 3,00 euro gespaard door het invullen van enquêtes in Opinion Rewards, dan kan je aanvinken dat je de andere drie euro betaalt op een andere manier.

Play Store gecombineerd betalen

Mocht het bedrag lager zijn dan je gespaarde Play Store tegoed via Opinion Rewards, dan kan je uiteraard altijd deze manier kiezen om mee te betalen. Het gecombineerd betalen in de Play Store wordt gefaseerd uitgerold en kan zowel via de Android-app van de Google Play Store als via de webversie van de Play Store gebruikt worden. Heb jij al de mogelijkheid om gecombineerd te betalen?

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel