Google Play Store met nieuwe interface nu ook beschikbaar in Nederland

Steeds meer Android-gebruikers in Nederland weten te melden dat de nieuwe Play Store ook beschikbaar is op hun toestel. De Google Play Store krijgt met de update een frisse nieuwe interface. Vooral de grotere foto’s staan centraal in de nieuwe Play Store update en daarnaast werkt de nieuwe Play Store net wat prettiger qua bediening.

Nieuwe Google Play Store

Google lijkt op een steeds bredere schaal de update uit te rollen voor de Google Play Store. Het gaat hierbij om een server-side update en is dus niet afhankelijk van welke versie geïnstalleerd is op de smartphone. Zelf had ik de nieuwe interface iets meer dan anderhalve week geleden binnengekregen. DroidApp heeft nu ook van een grote groep mensen deze bevestiging gekregen dat zij de nieuwe Play Store binnen hebben.

De nieuwe Google Play Store verscheen ruim een maand geleden voor het eerst in het nieuws. Een week na de bekendmaking van de nieuwe Play Store begon Google met het uitrollen van de nieuwe Play Store voor Android. Wat opvalt is het gebruik van grotere foto’s. Ook kan je op meerdere plekken nu horizontaal door de gerelateerde applicaties swipen.

In de nieuwe Play Store kan je nu via de tabbladen schakelen tussen het onderdeel apps en games en tussen het onderdeel met entertainment. Onder entertainment valt content als films, muziek, boeken en de kiosk. De overzichten met de app zelf is vrijwel niet gewijzigd.

Mocht je de update met de nieuwe vormgeving van de Google Play Store nog niet hebben ontvangen, dan moet je helaas nog even geduld hebben. De server-side update is toestel-afhankelijk en niet per Google-account. Wat vind jij van de vernieuwde Play Store; een verbetering?

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel