Google presenteert Pixel 4 en Pixel 4 XL: alle details

De langverwachte Pixel 4 en Pixel 4 XL zijn zojuist officieel aangekondigd door Google. We hebben alle details voor je op een rijtje gezet van deze twee devices.

Pixel 4 aangekondigd

Google heeft de Pixel 4-serie gepresenteerd; twee nieuwe smartphones waarover we in de afgelopen tijd al een hele hoop te horen hebben gekregen. De toestellen zijn allebei voorzien van een 90 Hz beeldscherm, wat we eerder tegenkwamen bij de OnePlus 7T Pro en OnePlus 7T. Dit zorgt ervoor dat het spelen van games en scrollen door content nog prettiger verloopt.

De Pixel 4 verschijnt met een 5,7 inch Full-HD+ beeldscherm, voor de Pixel 4 XL heeft Google het toestel uitgerust met een 6,3 inch QHD+ paneel, beiden met OLED-technologie. Aan boord is verder een Snapdragon 855 processor met 6GB aan RAM-geheugen en 64/128GB aan opslagruimte.

Google Pixel 4 zwart

Camera

Op het gebied van fotografie heeft de Pixel-serie een naam hoog te houden. De Pixel 4-serie moet dit succes voortzetten. Beide toestellen worden geleverd met een 12 megapixel hoofdsensor en 16 megapixel telefoto-lens. Dankzij de speciale Pixel Neural Core moet de beeldverwerking nog beter zijn en de foto’s nog beter maken. Jammer is dat een groothoeklens nog altijd gemist moet worden.

Pixel 4 camera

Vanuit de camera-app is het dankzij Social Share mogelijk om direct een foto te delen met je favoriete netwerk. Daarbij is de Night Sight functie, voor het maken van nachtfoto’s verbeterd. Je kunt verder met de handmatige modus de helderheid en schaduwen aanpassen en gebruik maken van high quality zoom. Tijdens de presentatie heeft Google diverse functies laten zien die je kunt gebruiken tijdens het maken van foto’s. Zo moet je de mooiste foto’s kunnen maken.

Google Pixel 4 oranje

Motion Sense

Een andere nieuwe functie op de Pixel 4 is Motion Sense. Hiermee kan een sensor kleine bewegingen rondom de telefoon waarnemen. Je kunt bijvoorbeeld een muziektrack overslaan door met je hand te zwaaien, of juist een alarm snoozen of telefoongesprek stoppen. De functionaliteit doet een beetje denken aan die van de LG G8s.

Tevens is gezichtsherkenning op de telefoons verbeterd. Deze moet sneller en beter werken. De speciale sensoren moeten de telefoon al ontgrendeld hebben voordat je het zelf doorhebt.

Met de nieuwe audio recorder kun je voortaan automatisch labels laten toevoegen zodat je snel een opname terug kunt vinden. Tevens kun je gesproken tekst omzetten naar geschreven tekst. Ook heeft het toestel voor de VS een functie waarmee automatisch 911 (alarmnummer) gebeld kan worden als het toestel detecteert dat je auto in een crash is beland.

Google Pixel 4 wit

Accu

Als we kijken naar de accucapaciteit, dan valt op dat deze niet heel riant is, in vergelijking met de concurrentie. De Pixel 4 krijgt een 2800 mAh accu mee, terwijl deze bij de Pixel 4 XL een grootte heeft van 3700 mAh. Het opladen kan met 18W fast charging, wat bij veel concurrerende smartphones nog altijd sneller kan.

Google voorziet de telefoons van stereo-speakers, Titan M beveiligingsmodule en drie jaar lang updates. Oordopjes worden niet standaard meegeleverd in de doos. Vanaf 24 oktober is het apparaat verkrijgbaar in Amerika, waarbij de pre-order vanaf nu gestart is. Over een Europese release wordt nog niks gemeld, wat onbegrijpelijk is.

In Duitsland hebben verschillende webwinkels de telefoon al in het assortiment opgenomen. De Pixel 4 komt daar beschikbaar voor 749 euro, de Pixel 4 XL voor 899 euro. Over een komst naar Nederland is nog altijd niets bekend. Zodra hierover meer bekend is, houden we je uiteraard op de hoogte. Het lijkt er vooralsnog niet op.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel