Google publiceert contacten- en dialer-app in Play Store

Google heeft twee van haar systeem-apps uitgebracht in de Google Play Store. Het gaat om de dialer-app en de contacten-app. Beide applicaties zijn vormgegeven in Material Design en nu te downloaden op verschillende toestellen.

Google apps

Vanaf nu kan je in de Google Play Store twee nieuwe applicaties downloaden. De telefoon-app (dialer) en de contacten-app zijn nu te installeren op toestellen met Android 6.0 Marshmallow en hoger. Door ze in de Play Store te plaatsen kan Google gemakkelijker de apps updaten. Een aantal maanden geleden bracht Google bijvoorbeeld ook al haar eigen wekker-app uit in de Play Store.

Google Dialer

Google Dialer

De dialer van Google is strak vormgegeven in Material Design. Daarbij is de toepassing in staat om oproepen te blokkeren en het ID weer te geven van de beller, waarbij bijvoorbeeld bedrijfsnamen getoond kunnen worden.

Google Contacten

Google Contacten

Ook de contacten-app is geheel vormgegeven in het moderne Material Design. Je ziet de informatie van personen en natuurlijk wordt de informatie gesynchroniseerd met je Google-account. Beide applicaties kunnen gedownload worden op de Nexus-apparaten, Android One-toestellen en toestellen met Android 6.0 Marshmallow en hoger.

 

Update 03-12-2015 17:15: Lezer Edwin laat weten dat de applicaties niet meer in de Play Store zijn te vinden. Om nog onbekende reden zijn de applicaties weer uit de Play Store gehaald.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel