Google brengt ‘Kunst en Cultuur’-app uit in Play Store

Google heeft een nieuwe applicatie uitgebracht voor Android. De app krijgt de naam ‘Arts & Culture’ en bevat werken uit meer dan 850 musea en organisaties. Je kunt in de app alles over verschillende kunstwerken en relikwieën te weten komen uit de geschiedenis over de meest uiteenlopende onderwerpen.

Google Arts & Culture app

In de Play Store heeft Google een nieuwe app geüpload. Het gaat om een applicatie met de naam Google Arts & Culture en is gratis beschikbaar voor Android. De applicatie bundelt verschillende informatie over kunst, cultuur en wonderen. Je kunt tal van kunstwerken, artefacten en meer bezienswaardigheden bekijken van meer dan 850 musea, archieven en organisaties uit de hele wereld.

Al deze partners werken samen met het Google Cultural Institute. Hier worden collecties en verhalen online bewaard. Bij verschillende musea kan dankzij Google Street View ook binnen in het museum gekeken worden. Van de verschillende werken is ook aanvullende informatie beschikbaar om meer te weten te komen over het desbetreffende werk.

Ook bevat de Arts & Culture app verschillende onderwerpen waaraan werken gekoppeld zijn. Denk aan de Tweede Wereldoorlog, Street Art, De val van het IJzeren Gordijn of ‘Wonders of Portugal’. In de app is ook een collectie te vinden van het Nederlandse Museum Boijmans van Beuningen.

Google Arts & Culture is gratis te downloaden uit de Play Store via onderstaande button.

Google Arts & Culture
Google Arts & Culture
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel