Google stopt met afluisteren audiofragmenten via Google Assistent

Google heeft bekend gemaakt te stoppen met het beluisteren van audiofragmenten van de slimme assistent. Onlangs werd bekend dat Google letterlijk spraakopdrachten via de Google Home en Google Assistent afluisterde.

Google stopt met afluisteren

Kort nadat bekend werd dat medewerkers meeluisterde met Nederlandse en Belgische opnames, is Google gestopt met het uitschrijven van audiofragmenten. Dit heeft het bedrijf bevestigd.

In een reactie laat een woordvoerder van Google weten dat het gaat om een tijdelijke maatregel. Het beluisteren en analyseren van opnames is belangrijk om de Google Assistent te verbeteren. Dit is een statement wat Google eerder al gaf.

Wel bleek dat er in sommige gevallen de informatie herleidbaar was naar een persoon omdat er dan een naam of adres uitgesproken werd. Amazon laat nog wel medewerkers de audiofragmenten beluisteren en analyseren. Apple maakte vanochtend bekend te stoppen met het luisteren naar audiofragmenten.

Google Assistent kan worden gebruikt om bijvoorbeeld het laatste nieuws te horen of lampen aan en uitzetten. Er worden steeds meer producten beschikbaar die je aan Google kunt koppelen om met de Assistent te kunnen bedienen. Middels spraakopdrachten kunnen deze taken uitgevoerd worden.

Lees ook

Reageer op dit artikel