Handige update voor Google Slides en Spreadsheets met meer mogelijkheden

Google heeft twee applicaties, namelijk Google Slides (presentaties) en Google Spreadsheets geüpdatet. Voor de ‘presentatoren’ moet het geven van een presentatie nog gemakkelijker worden. Daarnaast zijn er nog meer handige functies toegevoegd aan de apps.

Google Slides

Google heeft twee applicaties bijgewerkt in de Google Play Store. We beginnen met de app Google Slides. Daarmee is het vanaf nu mogelijk om nog sneller en handiger een presentatie te geven. Eerder werd er al Chromecast-ondersteuning toegevoegd en vanaf nu kan je Google Presentaties bedienen vanaf het vergrendelscherm van je smartphone of tablet.

Google Slides lockscreen

Net als bij de muziekspeler is een venster op het lockscreen te zien. Je kan een dia terug of verder gaan of de verbinding met het grote scherm verbreken. Ook zijn er meer mogelijkheden gekomen omtrent het gebruik van video-oproep tijdens een presentatie. Je kan nu een pictogram zien van de deelnemers in plaats van alleen een lijst met gebruikers. Daarnaast kan je direct overschakelen naar de camera van de desbetreffende persoon, tijdens de presentatie.

Google Slides video

Google Spreadsheets

Google Spreadsheets is ook bijgewerkt. De update voegt een functie toe waar door gebruikers al veel om gevraagd werd. In Google Spreadsheets kunnen vanaf nu tabellen gemaakt worden. De cellen kunnen verschillende formaten hebben en daarnaast kan je bestaande tabellen nu gemakkelijk wijzigen in de app.

Google spreadsheets tabel

De updates voor beide apps worden vanaf nu uitgerold. Via onderstaande buttons kunnen de apps gedownload worden uit de Play Store.

Google Presentaties
Google Presentaties
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Google Spreadsheets
Google Spreadsheets
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel