Google Docs, Spreadsheets en Slides krijgen nieuwe bewerkingsfuncties

In de Android-apps van Google Docs, Spreadsheets en Slides zijn nieuwe handige bewerkingsfuncties toegevoegd. Met de nieuwe versies van de apps moet de werking van een stuk effectiever zijn, zo is de gedachte van Google.

Google Docs, Spreadsheets en Slides

Google heeft drie apps voorzien van een update. Het gaat om Google Docs (Google Documenten), Google Spreadsheet en Google Slides (Google Presentaties). Vanaf nu moeten de Android-apps van de drie diensten het bewerken gemakkelijker maken.

Via het menu kan een titel van een sheet, document of presentatie snel gewijzigd worden. Door op de huidige naam van het bestand te tikken kan het direct hernoemd worden. In de app van Slides kan nu effectiever gewerkt worden door de layout van een bestaande dia te wijzigen in een vooraf gedefinieerde indeling.

Google Docs update

Andere gebruikers kunnen nu ook reageren op opmerkingen bij het werken in de zogenoemde Office Compatibility Mode. Suggesties en commentaar wordt nu direct weergegeven in de applicatie, waarbij ze op volgorde worden gezet van welke als eerste is toegevoegd. Het gaat in dit geval om bestanden die met niet-Google apps zijn gemaakt zoals Excel of Microsoft Word.

De updates voor de drie apps zijn vanaf nu in de Google Play Store te vinden. De applicaties kan je downloaden via onderstaande buttons.

Google Documenten
Google Documenten
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Google Spreadsheets
Google Spreadsheets
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Google Presentaties
Google Presentaties
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel