Honor 8X en 8X Max aangekondigd: smaakvolle toestellen met notch

Honor heeft twee nieuwe toestellen aangekondigd in de X-serie. Het gaat om de Honor 8X en Honor 8X Max. Beide toestellen kenmerken zich door een mooi ontwerp, een notch en een dubbele camera. We zetten de details op een rij.

Honor 8X (Max) aangekondigd

De toestellen kwamen al meerdere keren in het nieuws en nu zijn ze allebei aangekondigd; de Honor 8X en Honor 8X Max. De twee devices zijn in het thuisland van Honor gepresenteerd en daarbij bestaat zeker een kans dat de smartphones ook in Europa en in ons land zullen verschijnen. De 8X is de opvolger van de Honor 7X en is op verschillende manieren verbeterd.

Honor 8X

Honor 8X

De Honor 8X heeft een 6,5 inch Full-HD+ beeldscherm met een notch aan de bovenkant van het scherm. Aan de achterkant bevindt zich een 20MP + 2MP dual-camera, aan de voorzijde een 16 megapixel front-camera voor het maken van selfies. De smartphone wordt aangedreven door een Kirin 710 processor en bijgestaan met 4GB of 6GB werkgeheugen en 64GB/128GB opslagruimte. De 3750 mAh accu kan via de Micro-USB aansluiting opgeladen worden.

Honor 8X Max

Honor 8X Max

Dan is er nog de grotere Honor 8X Max. Een toestel voorzien van een 7,12 inch Full-HD+ beeldscherm met een druppel-notch. Er is een 5000 mAh accu en ook deze wordt opgeladen met een Micro-USB kabel. Er is een 16MP + 2MP dual-camera achterop en 8 megapixel front-camera. Ook de Honor 8X Max krijgt 4/6GB RAM en 64/128GB geheugen. Aan boord van de Honor 8X Max bevindt zich een Snapdragon 636 octa-core processor. Een maand later verschijnt de 6GB RAM-versie met een Snapdragon 660.

Beide toestellen worden vanaf 11 september uitgebracht in China. Omgerekend beginnen de prijzen van de Honor 8X voor zo’n 180 euro. Dit is het bedrag zonder de heffingen en belastingen. De Honor 8X Max krijgt een prijs van omgerekend 190 euro.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel