Huawei-dochter Honor definitief gestopt in Nederland; maar er is hoop

Honor, het dochtermerk van Huawei is definitief gestopt in Nederland. DroidApp heeft in een gesprek met Huawei Nederland hierover uitsluitsel gekregen. In oktober 2014 werd Honor uitgebracht in Nederland en richtte zich vooral op het jongere publiek. Honor verdwijnt niet helemaal uit Europa en ook niet helemaal uit Nederland.

Honor weg uit Nederland

In 2014 kwam Huawei met het nieuws dat het een nieuw dochtermerk op de markt zou brengen; genaamd Honor. Met de slogan ‘For The Brave’ heeft het Chinese merk vele mooie toestellen op de markt gebracht waarbij voor ons het hoogtepunt bij de Honor 8 te vinden was. De smartphone werd onder grote belangstelling gepresenteerd in Parijs. Ook de Honor 7 had een groot aandeel in de verkoopcijfers van Honor.

Honor Nederland

Activiteiten in Nederland

Echter bleef het de laatste tijd stil. De Nederlandse webwinkel vMall werd uit de lucht gehaald en bij nieuwe toestellen die werden aangekondigd, werd ons land niet genoemd. Dit zagen we bijvoorbeeld terug bij de Honor 7X aankondiging. Dit toestel is rijk uitgerust en heeft een bescheiden prijskaartje van rond de 300 euro. Echter was de vraag al of het toestel in Nederland uitgebracht zou worden.

Ditzelfde verhaal gold voor de Honor View 10, een mooi toestel met high-end specs. De toestellen zijn echter alleen via de grijze import te koop bij geselecteerde verkooppunten in Nederland. Daarbij valt op dat de Honor 6X het laatste toestel was dat toegevoegd is aan de website, en zelfs de Honor 5C staat prominent in beeld.

Honor 6X

Gestopt in ons land

DroidApp heeft in een gesprek met Rick Janse Kok van Huawei Nederland de bevestiging gekregen dat Honor officieel gestopt is in Nederland. De Chinese fabrikant Huawei, tevens het moederbedrijf, heeft besloten één lijn te voeren in Nederland, waarbij de focus ligt op het sterk in de markt zetten van het merk Huawei. De stop van Honor in Nederland betekent niet dat het merk helemaal verdwijnt uit Europa. In landen als Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en verschillende andere landen blijven de toestellen gewoon te koop.

Honor 8

Updates en hoop

Daarbij vallen de toestellen die in andere landen voorzien worden van updates, in Nederland niet buiten de boot. Volgens Rick Janse Kok is de uitrol van updates in heel West-Europa gelijk en zal een update die bijvoorbeeld in Duitsland verschijnt, ook binnen komen rollen op in Nederland aangeschafte toestellen.

Honor-smartphones die in Nederland aangeboden worden, betreffen op dit moment geïmporteerde toestellen. Wel zal Honor terugkomen naar ons land, zo bevestigt Janse Kok aan DroidApp. Janse Kok geeft hierin de volgende reactie;

“Op dit moment verkopen we in Nederland geen Honor devices via onze vaste Retail en eRetail verkoopkanalen. Toch zien we dat Honor in Nederland erg geliefd is bij een vaste base van fans en dat de vraag naar devices van Honor leeft bij consumenten. In de nabije toekomst is Honor in Nederland verkrijgbaar via de eigen website van Honor.”

Een termijn kan nog niet genoemd worden. Wel zijn de voorbereidingen voor de ‘terugkeer’ in volle gang.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel