HTC U19e en Desire 19+ aangekondigd voor in het middensegment

HTC heeft twee nieuwe smartphones aangekondigd met het cijfer ’19’. Het gaat om de HTC Desire 19+ en de interessante HTC U19e. We zetten de details van deze twee telefoons op een rijtje.

HTC U19e en Desire 19+ aangekondigd

Het portfolio van de Taiwanese fabrikant HTC is uitgebreid met twee toestellen. HTC heeft hierbij het cijfer 19 gevonden. Opvallend; want er wordt een hele reeks nummers overgeslagen, en om dan bij 19 te stoppen, is apart. Van beide toestellen zetten we de belangrijkste details op een rij.

HTC U19e

HTC U19e

De meest krachtige telefoon is de HTC U19e. Deze is voorzien van een Snapdragon 710 processor welke wordt bijgestaan door 6GB RAM en 128GB opslagruimte. De accucapaciteit bedraagt 3930 mAh. Aan de voorzijde is het toestel voorzien van een 6,0 inch Full-HD+ OLED-beeldscherm.

Achterop de HTC U19e is de smartphone uitgerust met een dual-camera van 12MP (f/1.8) en 20MP (f/2.6) camera met 2x zoom. Aan de voorkant is er een 24 megapixel camera en 2 megapixel iris-scanner voor het ontgrendelen met het gezicht. Mocht je liever geen gebruik maken van de gezichtsherkenning, dan kun je ook de vingerafdrukscanner aan de achterkant gebruiken.

HTC brengt het toestel uit in de kleuren Extraordinary Purple en Modest Green. Hij is vanaf nu verkrijgbaar in Taiwan voor een bedrag van omgerekend zo’n 420 euro.

HTC Desire 19+

HTC Desire 19+

Hoewel het op de foto’s niet heel goed te zien is, krijgt de HTC Desire 19+ een druppel-notch. Hierin zit de 16 megapixel front-camera. Het scherm zelf betreft een 6,2 inch scherm met een HD-resolutie. Daarbij heeft de HTC Desire 19+ een MediaTek Helio P35 octa-core processor met 4/6GB RAM, 64/128GB opslagruimte en een 3850 mAh accu.

De HTC Desire 19+ heeft aan de achterkant drie camera’s een 13 megapixel hoofd-camera, 8 megapixel ultra-wide sensor en 5 megapixel dieptesensor. Beide smartphones worden geleverd met Android 9 Pie en HTC Sense.

Begin juli wordt de HTC Desire 19+ uitgebracht voor een bedrag van omgerekend 280 euro. Dit gaat om een release in Taiwan. Over Nederlandse releasedata is niets bekend. Het is daarmee onduidelijk of de smartphones überhaupt in Nederland uitgebracht worden.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel