Huawei opent aanval op Google: dit is de Huawei Assistent en die kun je proberen

Huawei heeft een testversie uitgebracht van haar assistent; Huawei Assistent. Het moet een tegenhanger zijn van de Google Assistent en is nu zelfs te gebruiken als testversie op je eigen smartphone.

Huawei Assistent

Google heeft de assistent en de Chinese fabrikant heeft nu ook de Huawei Assistent. Nu is er echter een probeerversie uitgebracht, die je logischerwijs kunt proberen. Het is niet ondenkbaar dat Huawei de eigen assistent als alternatief wil aanbieden voor de Google Assistent. Door de Amerikaanse sancties mogen op nieuw uit te brengen toestellen geen Google-diensten meer meegeleverd worden.

Huawei Assistent

De nieuwe assistent kan al getest worden, al bevindt deze zich nog wel in een vroeg stadium. Degenen die hun feedback deelt, maakt ook nog eens kans op een nieuwe Huawei P30 Pro. Om de assistent te proberen dien je te beschikken over een Honor- of Huawei-smartphone met EMUI 9.1 of hoger. Opties die je kunt gebruiken zijn onder andere het breed zoeken naar inhoud op je smartphone, zoeken naar veelgebruikte apps en er is een nieuwsfeed zoals we die kennen van Google. Tevens is het mogelijk om SmartCare te gebruiken. Dit zijn contextuele kaarten van Huawei zelf, en van partners. Denk aan agenda-items, gemiste oproepen, dataverbruik en meer.

Houd er rekening mee dat de assistent van Huawei zich in een zeer vroege testfase bevindt. Hierdoor kan het zijn dat de app nog wat bugs heeft. Wil je hem proberen op je toestel met EMUI 9.1 of hoger, dan kun je hier de APK downloaden.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel