Huawei klaagt Samsung aan voor inbreuk patenten

De Chinese smartphone-maker Huawei heeft bekend gemaakt Samsung aan te klagen vanwege patentinbreuken. Samsung zou volgens Huawei gebruik maken van de mobiele technologie en software waarop Huawei patentrecht heeft. Het nieuws is zojuist bevestigd door Huawei.

Patentinbreuk Samsung en Huawei

Huawei sleept Samsung voor de rechter, zo heeft de Chinese fabrikant zojuist bekend gemaakt. Het bedrijf beschuldigt Samsung ervan dat ze mobiele communicatie technologie gebruiken van Huawei. Tevens zou Samsung het octrooi gebruiken voor software op de mobiele telefoons van het Koreaanse bedrijf.

Huawei laat in een bericht weten dat het is toegewijd aan het verlenen van vergunningen voor deze octrooien op een eerlijke manier. Echter zou Samsung de technologie en software gebruiken zonder een licentie af te nemen. Huawei is van mening dat de bedrijven in deze industrie moeten samenwerken om samen een vooruitstrevend resultaat neer te zetten.

Inmiddels zouden er met tientallen concurrenten afspraken gemaakt zijn over het gebruik van de door Huawei vastgelegde patenten. Huawei heeft bij twee rechtbanken een aanklacht ingediend tegen Samsung. Zowel bij de rechtbank van Californië in de Verenigde Staten en Shenzhen in China.

Het Chinese Huawei laat weten dat het hoopt dat Samsung de octrooien van Huawei zal respecteren en stopt met de patentinbreuk. Daarnaast staat Huawei er nog steeds voor open om een licentie af te geven aan Samsung en samen te werken in het verder verbeteren van de technologie.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel