Huawei Mate 10 Lite update aanstaande met Face Unlock en AR Lens

Bezitters van de Huawei Mate 10 Lite kunnen een reeks nieuwe functies verwachten met een komende update. De update voor het toestel brengt Face Unlock, waarmee je middels gezichtsherkenning kunt ontgrendelen en AR Lens.

Huawei Mate 10 Lite met gezichtsherkenning

Huawei heeft nieuwe functies aangekondigd voor de Huawei Mate 10 Lite. Op verschillende gebieden worden de mogelijkheden uitgebreid. Als eerst zien we ondersteuning voor Face Unlock. De camera aan de voorzijde van het toestel kan dan worden gebruikt om het toestel te ontgrendelen. De functie komt beschikbaar naast de vingerafdrukscanner of het ontgrendelen met een patroon of pincode.

De gezichtsherkenning kan op twee manieren gebruikt worden. Je kunt aangeven dat je direct met het gezicht wilt ontgrendelen, of voordat de scanner actief wordt, je eerst over het scherm moet vegen om te ontgrendelen. Ook notificaties kunnen pas na Face Unlock getoond worden.

huawei mate 10 lite ar lens face unlock

AR Lens

Een nieuwe functie die we terug gaan zien op de Huawei Mate 10 Lite is AR Lens. De camera-app wordt uitgebreid met nieuwe functies. Dankzij de toevoeging van AR Lens wordt het mogelijk gemaakt om na het maken van een foto effecten toe te voegen. Denk hierbij aan gezichtsmaskers of leuke achtergronden. Bij achtergronden kun je je selfie in de achtertuin veranderen naar een selfie waarbij je de Eiffeltoren in Parijs op de achtergrond ziet. Onderstaande video geeft een impressie van de nieuwe functies.

De update

Huawei laat ons weten dat de Face Unlock en AR-Lens update vanaf eind maart uitgerold wordt voor de Huawei Mate 10 Lite. Dit betekent dat je nog wel even geduld moet hebben voordat de update verschijnt. Uiteraard betreft dit tevens een update voor de Nederlandse bezitters.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel