Huawei Nova 2 en Nova 2 Plus aangekondigd: iPhone 7-design en 20MP front-camera

De tweede generatie van de Huawei Nova is zojuist officieel aangekondigd. De smartphones werden in het thuisland van Huawei gepresenteerd met de namen Huawei Nova 2 en Huawei Nova 2 Plus. Nieuw is de dual-camera en 20 megapixel front-camera voor het maken van selfies.

Huawei Nova 2 (Plus)

De Chinese fabrikant heeft zojuist in thuisland China de nieuwe Huawei Nova 2 en Huawei Nova 2 Plus aangekondigd. Beide toestellen krijgen een nog meer premium uitstraling en nog betere prestaties en specificaties. Daarbij valt als eerst de 20 megapixel camera aan de voorzijde op. Ter vergelijking; de Huawei P10 heeft een 8 megapixel front-camera. Het maken van selfies moet met de Nova 2 dus geen enkel probleem zijn.

Huawei Nova 2

Aan de achterkant gebruikt Huawei de dual-camera waarbij de ene sensor 12 megapixel telt, en de ander 8 megapixel. Ook in minder goed verlichte omstandigheden moet het maken van foto’s goed komen dankzij de lichtgevoeligheid van f/1.8. De telefoons hebben beiden een dikte van slechts 6,9 millimeter en zijn daarom erg dun te noemen. Huawei gebruikt in de toestellen niet meer een Snapdragon processor maar een eigen Kirin 659 processor.

Zowel de Huawei Nova 2 als de Nova 2 Plus hebben een 2.5D Full-HD display. De grootte is bij de Nova 2 5,0 inch en bij de Plus is dit 5,5 inch. Daarbij is de accucapaciteit 2950 mAh bij de ‘2’ en bij de Plus 3340 mAh, iets wat vrij fors is voor zo’n dunne smartphone. Er is verder 4GB RAM en 64GB opslagruimte en de toestellen draaien op Android 7.0 Nougat met EMUI 5.1. Aan de achterzijde is een vingerafdrukscanner te vinden.

Huawei Nova 2 Plus

Vanaf 16 juni liggen de toestellen in de winkels in China. Voor de Nova 2 betaal je omgerekend 325 euro, terwijl je voor de Plus omgerekend 375 euro moet neertellen. Wanneer de toestellen naar Nederland en de rest van Europa komen is nog niet duidelijk. We verwachten dat Huawei op termijn met een Europese introductie komt voor de Huawei Nova 2-serie. Bij de eerste generatie kwam de ‘Plus’ versie overigens niet naar Nederland. In onze Huawei Nova review kun je de bevindingen lezen over de eerste generatie.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel