Preview en video: Huawei P30 Pro – onze eerste indruk

Van de week presenteerde Huawei de nieuwe P30-serie in Parijs. We hebben de Huawei P30 Pro meegenomen om je een eerste indruk te geven van onze bevindingen van het toestel. Wat heeft de P30 Pro allemaal te bieden?

Huawei P30 Pro preview

DroidApp was dinsdag in Parijs voor de introductie van de Huawei P30-serie. We publiceerden ook onze uitgebreide hands-on. De P-serie van Huawei is een belangrijke lijn met high-end smartphones met een focus op de camera. Bij de Huawei P30 ligt de focus nog meer op de camera. De Pro heeft een ander soort sensor. Waar traditionele camera’s de kleuren rood, groen en blauw scannen, is dat bij de Huawei P30 Pro rood, geel en blauw. Dit moet als gevolg hebben dat er betere foto’s gemaakt kunnen worden.

Huawei p30 Pro kleuren

We hebben de smartphone uitgebreid getest, en zullen dat nog wel een tijdje gaan doen. In deze preview geven we onze eerste indruk. De vingerafdrukscanner zit net als bij de Mate 20 Pro onder het scherm. Ondanks dat dit dezelfde techniek is, merken we direct op dat deze scanner veel sneller en nauwkeuriger is dan die van de Mate. Een LED-notificatie ontbreekt, maar het Always On Display is wel uitgebreid. Eindelijk worden notificaties van apps van derden, zoals WhatsApp, getoond. Zo heb je in één oogopslag duidelijk van wat voor soort apps je notificaties hebt.

Huawei P30 Pro Always On Display

De camera heeft de focus bij de Huawei P30 Pro. Vooral de zoom heeft de volle aandacht. Er is 5x optische zoom, 10x hybrid zoom en 50x digitale zoom. Tijdens de persconferentie zagen we de mooiste voorbeelden van foto’s die met het toestel gemaakt zouden zijn. Het is bijzonder dat we met zo’n compact apparaat een onderwerp dichtbij kunnen halen. Echter gaat dit met 50x digitale zoom wel ten koste van de kwaliteit. De foto’s zien er met 10x hybrid zoom wel goed uit. Net als bij de Mate 20 Pro merken we dat de HDR soms doorslaat en onrealistische beelden schiet.

Hierboven vind je vast een voorbeeld van een foto die we met de Huawei P30 Pro (links) en Huawei Mate 20 Pro (rechts) hebben gemaakt. Overigens is het goed om te weten dat we vrijdag een software-update hebben ontvangen met verbeteringen voor de camera. We zullen in onze review hier uitgebreid op terugkomen.

In onderstaande video gaan we dieper in op het toestel.

Wil je alles weten over de Huawei P30 Pro, bekijk dan de toestelpagina via onderstaande button.

Je kunt de Huawei P30-serie kopen bij de volgende winkels: Bol.com, Coolblue, Mobiel, Belsimpel, T-Mobile, KPN, MediaMarkt.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 479,00 euro
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel