Hands-on: dit is onze eerste indruk van de Huawei P30 en P30 Pro

Vandaag heeft Huawei de Huawei P30 en P30 Pro aangekondigd. Twee nieuwe smartphones vol mogelijkheden. DroidApp mocht eerder al met de nieuwe smartphones spelen en onze eerste bevindingen willen we graag met je delen in onze hands-on.

Huawei P30 (Pro) hands-on

Verschillende fabrikanten hebben hun high-end toestellen voor dit jaar al gepresenteerd; Samsung met de Galaxy S10 en S10+, LG met de G8, Sony met de Xperia 1 en nu ook Huawei, met de Huawei P30 en P30 Pro. De fabrikant doet al sinds jaar en dag goede zaken met de P-serie en dus is het geen grote verrassing dat de Huawei P30-reeks ook over de beste technieken en mogelijkheden beschikt.

Huawei P30 Pro hands-on

De focus van Huawei ligt bij de P30-serie vooral bij de Huawei P30 Pro. Deze erg stijlvolle smartphone komt beschikbaar met een quad-camera; vier camera’s voor de beste beeldkwaliteit. Een speciale sensor schiet het licht door naar de techniek achter de behuizing, die vervolgens aan de slag gaan met het verwerken van de beelden. Huawei spreekt over een SuperSpectrum-lens. Deze levert 5x optische zoom, 10x hybrid zoom (digitale en optische zoom zonder kwaliteitsverlies) en 50x digitale zoom. Er is ook optische beeldstabilisatie en AIS met kunstmatige intelligentie. Ook filmen kan met 5x optische zoom en stabilisatie. We komen later nog even terug op de camera van het toestel.

Huawei p30 Pro kleuren

De telefoons zien er allebei erg goed uit. We zien de nieuwe sprankelende kleuren van de P30 Pro. Deze gradiënt-kleur wordt niet langer meer Twilight genoemd, maar Aurora. We zien ook de invloed van het noorderlicht terug in het kleurenpatroon van de smartphone. Hij ziet er wederom erg netjes uit. Een andere kleur die onze aandacht heeft getrokken is de wit-paarse kleur. Onder een bepaalde kijkhoek zien we een lichte paarse gloed terwijl het design zelf vooral wit van kleur is. Als we afgaan op de productafbeeldingen ben ik ook erg benieuwd naar Amber Sunrise, een rode kleur. Deze was helaas nog niet beschikbaar voor de hands-on. Er is ook een zwarte kleur beschikbaar van de smartphone zonder speciale kleureffecten.

Beide toestellen liggen goed in de hand, al moet ik zeggen, wanneer we hem naast de Huawei Mate 20 Pro leggen, dat de verschillen aan de voorzijde niet enorm zijn. Het grote voordeel van de P30 Pro is dat de notch een stuk kleiner is. Hierbij moet wel gesteld worden dat de erg geavanceerde (en erg goed presterende) gezichtsherkenning van de Mate niet in de P30 Pro te vinden is, deze moet het doen zonder de 3D-technologie.

In een uitgebreide review van de Huawei P30 Pro zullen we daar uiteraard dieper op ingaan, of dit in de praktijk ook merkbaar is. Voordeel is dat er meer ruimte is voor scherm en ook notificaties. Deze gaan bij de Mate 20 Pro relatief snel verloren

Huawei P30 Pro Notch

De Huawei P30 is een goedkoper toestel, en is wat kleiner (met een 6,1 inch OLED-scherm). Daarnaast biedt deze smartphone geen vier maar drie camera’s, goed voor 3x optische zoom. Goed om te weten is dat Huawei ook andere sensoren gebruikt voor deze camera, dan bij de Pro. Dit kan in de praktijk wat verschil opleveren; onder andere wat betreft de lichtgevoeligheid, deze is bij de Pro f/1.6, bij het ‘standaard’ model f/1.8.

Huawei P30 Pro Aurora

Qua interface zijn de Huawei P30-modellen vrijwel gelijk aan die van andere toestellen van Huawei. Ze zijn voorzien van Android 9 Pie met EMUI, de eigen saus van Huawei welke in de afgelopen jaren flink verbeterd is. De vingerafdrukscanners bevinden zich onder het scherm van de telefoons. Dit zijn optische scanners, maar moeten nog wel verder verbeterd zijn. Hier zullen we in de review uitgebreid op terugkomen.

De toestellen voelen snel aan, en dat is niet heel gek met de Kirin 980 processor. De Huawei P30 heeft 6GB RAM en 128GB opslagruimte, terwijl Huawei de Pro levert met 8GB RAM en 128/256/512GB aan opslagruimte. Bij de twee devices is dit uitbreidbaar met een NanoMemory-card (NM), dus geen ‘standaard’; microSD-geheugenkaart.

Huawei p30 Pro camera

Camera-vergelijking

We mochten de camera van de smartphone alvast proberen. Goed om te weten hierbij is dat het gaat om pre-final software, dus dat er nog het één en ander aan gesleuteld zal worden. We hebben de camera vergeleken met de Huawei Mate 20 Pro, het andere vlaggenschip van Huawei. Het resultaat vind je hieronder.

Uiteraard gaan we in de komende tijd uitgebreid aan de slag met de Huawei P30 Pro en zullen we alle aspecten uitgebreid behandelen in de review die later online zal gaan op DroidApp.

Cameravergelijking Huawei P30 pro Mate 20 Pro

Cameravergelijking Huawei P30 pro Mate 20 Pro

Cameravergelijking Huawei P30 pro Mate 20 Pro

Je kunt de Huawei P30-serie kopen bij de volgende winkels: Bol.com, Coolblue, Mobiel, Belsimpel, T-Mobile, KPN, MediaMarkt.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 479,00 euro
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel