Huawei P30 Pro uit elkaar gehaald: is hij makkelijk te repareren?

Huawei heeft onlangs de Huawei P30 Pro uitgebracht. De mensen van iFixit hebben de smartphone uit elkaar gehaald. Hoe makkelijk is de smartphone te repareren?

Huawei P30 Pro bij iFixit

De smartphones die tegenwoordig uitgebracht worden zijn lang niet meer zo makkelijk te repareren als de telefoons van vroeger. iFixit heeft gekeken naar de nieuwste smartphone van Huawei; de Huawei P30 Pro. Hoe makkelijk is deze smartphone te repareren?

Huawei P30 Pro ifixit

Na de demontage van de smartphone komen we tot een aantal interessante ontdekkingen. Door de enorm krappe openingen en het gebogen scherm is het een hele uitdaging om de telefoon uit elkaar te halen. Wanneer dat succesvol is gedaan, en ook de achterkant zonder barsten is verwijderd, kun je de rest van de componenten makkelijk verwijderen. Je hebt hiervoor slechts één schroevendraaier nodig, zo melden de onderzoekers. Wel wordt het bemoeilijkt door de vele hoeveelheid lijm.

Huawei heeft gekozen voor een grote hoeveelheid modulaire componenten. Hierdoor wordt demontage en vervanging wel makkelijker gemaakt. Mocht er wat met de batterij zijn, dan is deze relatief makkelijk te vervangen. Dit omdat er treklipjes aan zitten. De zogenoemde Acoustic Display Technology zorgt ervoor dat de luidspreker achter het scherm zit; deze zit vast aan de achterzijde van het scherm.

Huawei P30 Pro reparatie

iFixit komt bij de Huawei P30 Pro uit op een reparatiescore van 4 op een schaal van 1-10, waarbij 10 makkelijk te repareren is. Dit is dezelfde score als zijn voorganger; de Huawei P20 Pro.

Wil je onze ervaring lezen van de smartphone, lees dan alles in onze uitgebreide Huawei P30 Pro review.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel