Huawei presenteert betaalbare tablets: MediaPad M5 Lite en MediaPad T5

Huawei kwam eerder met de nieuwe Huawei MediaPad M5 tablet. Nu is het aantal tablets uitgebreid met twee nieuwe exemplaren; de Huawei MediaPad M5 Lite en MediaPad T5. De tablets zijn vanaf vandaag verkrijgbaar.

MediaPad M5 Lite en T5

Eerder schreven we al onze Huawei MediaPad M5 review. Deze tablet werd eerder dit jaar aangekondigd door de Chinese fabrikant. De tabletmarkt is nu twee modellen rijker, met de Huawei MediaPad M5 Lite en T5. Beide tablets zijn vanaf vandaag, 10 september verkrijgbaar in Nederland.

Zowel de M5 Lite als de T5 zijn voorzien van een 10,1 inch beeldscherm met een Full-HD resolutie. Daarbij worden ze aangedreven door de Kirin 659 octa-core processor en draaien ze op Android 8.0 Oreo met EMUI 8.0. De T5 heeft de beschikking over Dual Stereo speakers, bij de M5 Lite wordt gesproken over Quad Stereo speakers.

Er zijn een een aantal verschillen. De MediaPad M5 Lite van Huawei heeft zowel aan de voor- als aan de achterkant een 8 megapixel camera. Er is 3GB RAM en 32GB (uitbreidbare) opslagruimte en een 7500 mAh accu. Ook een vingerafdrukscanner ontbreekt niet op de tablet.

De Huawei MediaPad T5 komt er als versie met 2GB RAM en 16GB opslagruimte of een variant met 3GB RAM met 32GB opslagruimte. Deze is uit te breiden met een geheugenkaart. Achterop zit een 5 megapixel camera, voorop een 2 megapixel. De accucapaciteit bedraagt 4980 mAh.

Verkrijgbaarheid

Huawei legt beide tablets vanaf nu in de Nederlandse winkels. De MediaPad M5 Lite WiFi kost 299 euro, de 4G-variant 349 euro. Voor de MediaPad T5 met alleen WiFi betaal je 199 euro (16GB) of 229 euro (32GB). Wil je de T5 met 4G-ondersteuning dan betaal je respectievelijk 249 euro of 279 euro. Je kunt de tablets aanschaffen via onderstaande winkel(s). Later komen de tablets breder beschikbaar.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel