Instagram test functie om gezamenlijk een livestream te starten

Instagram is vandaag begonnen met het testen van een functie waarbij je met meerdere personen een livestream kunt starten. Ga live met een vriend, zo omschrijft Instagram de functie die momenteel bij een klein aantal gebruikers getest wordt.

Instagram ga samen live!

Volgens Instagram kan het livestream in je eentje best intimiderend zijn en daarom komt het van oorsprong fotonetwerk nu met een gezamenlijke livestream functie. Tijdens het livestreamen kun je een gast toevoegen aan je stream via een nieuwe knop onder in je scherm. Selecteer een van je kijkers en druk op toevoegen om samen het publiek toe te spreken.

Instagram livestream samen

Wanneer je samen streamt wordt het scherm in tweeën opgedeeld, kijkers kunnen nog steeds op de stream reageren en liken. Je kunt op ieder moment iemand weer verwijderen uit de livestream sessie of vervangen door een andere kijker. Nadat je klaar bent met livestreamen kun je uiteraard ervoor kiezen om de stream te bewaren of weg te gooien.

Instagram zegt dat hoewel de functie nu voor een kleine groep gebruikers beschikbaar is, dat deze groep de komende maanden langzaam groter zal worden. Vorig jaar november introduceerde Instagram livestreams in haar app, sindsdien hebben miljoenen gebruikers al de functie gebruikt.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel