Kabinet wil dat navigatie-apps routes langs scholen vermijden

Navigatie-apps en ook routeplanners zouden straten waaraan zich een school bevindt, moeten vermijden. Dit plan gaat nu rond in Den Haag, waar vandaag over gesproken zal worden in een kamerdebat.

Schoolroutes vermijden

Om de verkeersveiligheid te verbeteren, zouden routeplanners en navigatie-apps routes langs scholen moeten vermijden in hun snelste en kortste routes. Dit is een voorstel van de ChristenUnie, zo schrijft de NOS. Volgens de partij kan onnodig verkeersgevaar voor kinderen hiermee voorkomen worden.

Als voorbeeld noemt kamerlid Stieneke van der Graaf; “We gebruiken tegenwoordig allemaal Waze, Google Maps en TomTom … ontzettend handig, maar er zit ook een keerzijde aan. Tijdens de spits in file langs een basisschool rijden kan tot gevaarlijke situaties leiden”.

Volgens de ChristenUnie is het hierbij verstandig samen met de Vlaamse regering om tafel te gaan zitten, en zo in gesprek te gaan met de ontwikkelaars van navigatie-apps. Vandaag wordt het voorstel gedaan in een Kamerdebat over verkeersveiligheid.

Eerder werd door Flitsmeister al een proef ingevoerd, waarbij gebruikers omgeleid werden als deze langs een school gestuurd werden.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel