KPN start met inruilprogramma voor oude telefoons

Je telefoon inruilen voor een nieuwe en daar ook nog geld voor ontvangen. T-Mobile bood het bijvoorbeeld eerder al aan met de Recycle Deal, KPN volgt nu met de mogelijkheid tot het inleveren van je oude smartphone.

KPN: telefoon inruilen

Het is vanaf deze maand mogelijk om je oude mobiele telefoon bij KPN in te leveren. Het hergebruik van oude mobiele telefoons moet volgens de groengekleurde provider op deze manier gestimuleerd worden. De toestellen die nog bruikbaar zijn, zullen door KPN worden doorverkocht; toestellen die dat niet zijn zullen worden gerecycled. Waardevolle onderdelen en materialen worden op deze manier hergebruikt, zo laat KPN weten.

Afhankelijk van een aantal factoren krijg je een vergoeding. Dit geldt voor zowel klanten als niet klanten. Deze vergoeding is eigenlijk een shopkrediet, want dit bedrag kan gebruikt worden voor het aanschaffen van een nieuw toestel of voor accessoires. Er wordt voor de vergoeding gekeken naar de leeftijd en de staat van het toestel. Ook wordt nagegaan of een telefoon niet gestolen is, of dat er een krediet op rust.

Via de website van KPN kun je een waarde-indicatie krijgen. Het inleveren zelf zal gebeuren bij de winkels van KPN. Telecomprovider T-Mobile introduceerde eerder al een vergelijkbaar iets; Recycle Deal. Dit gaat dan om een nieuw toestel die later gerecycled zal worden. Hierbij krijg je korting op het maandbedrag.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel