LG: ‘wij gaan niet de volgende Nexus-smartphone maken’

LG heeft geen plannen om de opvolger van de Nexus 5X te gaan uitbrengen. Deze uitspraak deed het merk op het Mobile World Congress in Barcelona. Sinds november zijn de Huawei Nexus 6P en de LG Nexus 5X verkrijgbaar op de Nederlandse markt.

LG over Nexus 5X

De Nexus 5X is de derde Nexus-smartphone van de Koreaanse fabrikant LG. Op het Mobile World Congress heeft een woordvoerder van LG aan Cnet laten weten dat zij niet de opvolger van de Nexus 5X zullen gaan uitbrengen. Google zal naar verwachting ook dit jaar weer met nieuwe Nexus-apparaten komen; op dit moment zijn de Nexus 6P en Nexus 5X de nieuwste Nexus-toestellen.

LG Nexus 5X

LG laat weten erg blij te zijn met de samenwerking met Google voor het Nexus-programma. Toch wil LG zich dit jaar liever concentreren op haar eigen merk. Een pauze voor de ontwikkeling van een Nexus-apparaat staat hiermee even op pauze. De kans dat we over twee jaar wel een Nexus-apparaat gaan zien van LG is aanwezig. Tussen de Nexus 5 en de Nexus 5X zat ook twee jaar tijd; de Nexus 6 werd toen geproduceerd door Motorola.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 272,00 euro
Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel