MediaTek Pump Express 3.0: nieuwe technologie laadt smartphone-accu razendsnel op

MediaTek heeft een nieuwe technologie ontwikkeld om accu’s van smartphones nog sneller op te laden. Met Pump Express 3.0 kan een batterij in 20 minuten tijd opgeladen worden met 70 procent. MediaTek wil hiermee een alternatief aanbieden voor Quick Charge van Qualcomm.

MediaTek Pump Express 3.0

Chipfabrikant MediaTek heeft een nieuwe manier van snelladen aangekondigd. Met Pump Express 3.0 kan een smartphone-accu in twintig minuten tijd opgeladen worden met 70 procent, zo meldt MediaTek. MediaTek zou met de nieuwe technologie gebruik maken van een andere manier van laden. Er wordt geen gebruik gemaakt van circuits, maar de batterij wordt direct opgeladen via USB Type-C. Volgens de fabrikant gaat er met het huidige gebruik van laadcircuits 50 procent aan stroom verloren.

MediaTek Pump Express 3.0

Ook aan de veiligheid is gedacht. Volgens MediaTek is Pump Express 3.0 een veilige technologie omdat er gebruik gemaakt wordt van meer dan 20 veiligheidsaspecten. Dit moet er voor zorgen dat er geen problemen optreden tijdens het opladen. Naast de twintig minuten die de lader nodig heeft om 70 procent energie bij te laden, zou met vijf minuten laden er al een telefoongesprek van vier uur gepleegd kunnen worden.

MediaTek Pump Express 3.0 zal beschikbaar komen in de Helio P20-serie tegen het einde van 2016. Ook kan het in de toekomst op andere chipsets van de fabrikant toegepast worden. Het is overigens niet bekend op welke accucapaciteit de resultaten tot snelladen betrekking hebben. Het mag duidelijk zijn dat een accu met een capaciteit van 2500 mAh sneller is geladen dan een accu met 4000 mAh capaciteit.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel