MediaTek stopt voorlopig productie van high-end processors

Chipfabrikant MediaTek stopt voorlopig met de productie van high-end processors, dat laat een topman binnen het bedrijf weten. De meest recente high-end processor, de Helio X30, blijft daarmee voorlopig het laatste exemplaar van het bedrijf.

MediaTek stapt tijdelijk uit high-end markt

De ontwikkelingen van high-end processors en chipsets gaan snel, zo snel dat sommige bedrijven moeite hebben met het bijhouden van deze ontwikkelingen. In een markt waarin Qualcomm en Samsung grote spelers zijn heeft MediaTek het moeilijk. De Helio X30 werd vorig jaar door MediaTek gelanceerd maar tot de dag van vandaag is deze chip alleen terug te vinden in toestellen van Meizu en Elephone.

Een high-end chip moet aan een reeks eisen voldoen en wereldwijd kunnen functioneren. Daardoor heb je het nieuwste en beste nodig op het gebied van modem specificaties, de X30 was dat niet. Zo zegt de topman in een interview. De topman laat verder weten dat het bedrijf een pauze inlast van één a twee jaar. MediaTek blijft nog wel actief in het low- en mid-end segment van de markt met haar chipsets.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel