Mozilla neemt lees-later dienst Pocket over: wat gaat er veranderen?

Mozilla, het bedrijf achter onder andere FireFox, koopt read-it-later service Pocket. Welk bedrag er met deze koop gemoeid is, is niet bekend gemaakt. Pocket zal verder gaan als dochteronderneming van Mozilla. Wat gaat er veranderen?

Pocket overgenomen

De dienst Pocket is overgenomen door Mozilla, maar wat gaat er nu veranderen? De oprichter van Pocket, Nate Weiner, zal het bedrijf blijven leiden en de 25 werknemers zullen blijven werken bij het bedrijf.

Pocket is een zogenaamde read-it-later service. Het laat de gebruikers video’s, websites en andere content opslaan zodat je het later kunt lezen of kijken. Het is ook mogelijk om deze artikelen en video’s op een later moment offline te bekijken. Zo is er ook de bijbehorende Pocket app.

Pocket

Pocket is in 2007 opgericht als Read It Later en heeft op dit moment meer dan 10 miljoen gebruikers. Volgens Mozilla zal Pocket Mozilla helpen om het bedrijf naar onder andere smartphones en andere mobiele apparaten te brengen, waar Mozilla zelf tot op heden nog niet in is geslaagd.

Mozilla krijgt door het kopen van Pocket toegang tot adverteerders van Pocket en tot de abonnementsdienst van Pocket. Er zal voorlopig niets veranderen voor gebruikers. Inmiddels zijn er meer dan drie miljard items opgeslagen door de gebruikers.

Pocket
Pocket
Ontwikkelaar: Mozilla Corporation
Prijs: Gratis+
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel