‘Nieuwe tactiek Google moet fabrikanten aanmoedigen meer toestellen te updaten’

Google wil dat fabrikanten actiever toestellen bijhouden met updates. Al sinds de start van Android lijkt het lastig te zijn om toestellen bij te houden met updates en dat zit nu ook Google dwars. Het bedrijf zou werken aan een strenge tactiek die fabrikanten pusht om eerder nieuwe Android-updates uit te brengen’.

Android-updates

Android-updates moeten sneller en vaker door fabrikanten uitgerold worden. Google zou met een lijst willen komen die laat zien welke fabrikant het goed doet met updates en mogelijk ook welke achterblijven. Op dit moment draait 7,5 procent van de Android-toestellen op het nieuwe Marshmallow. Ter vergelijking; Apple heeft 84 procent van haar apparaten voorzien van de nieuwste iOS-versie.

Huawei P8 B170 update

Een verouderde versie zorgt niet alleen bij gebruikers voor beperkingen, maar ook voor Google zelf. Android is dan gevoeliger voor hacks wanneer er gebruik gemaakt wordt van oudere Android-versies. Tevens moet het besturingssysteem de nieuwe mogelijkheden van Google zelf ondersteunen; denk aan Daydream (virtual reality) en nieuwe diensten en producten.

Tijdens Google I/O gaf Hiroshi Lockheimer, hoofd van Android bij Google, al aan dat de situatie op dit moment “niet ideaal” is. Nieuwe tactieken moeten ervoor zorgen dat fabrikanten aangemoedigd worden om meer van hun Android-apparaten worden voorzien van een update. Nog altijd zit er ook veel tijd tussen het vrijgeven van een update en het daadwerkelijke moment dat de gebruiker de update binnenkrijgt op zijn of haar toestel. Google weigerde commentaar te geven op de geruchten.

Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel