Nokia 2.2 aangekondigd met Android One: komt naar Nederland

HMD Global heeft zojuist de nieuwe Nokia 2.2 aangekondigd, het toestel wat ook wel de Nokia 2 (2019) wordt genoemd. Eerder kregen de 3- en 4-serie al een .2 model. We zetten de details op een rij.

Nokia 2.2 aangekondigd

Vandaag heeft Nokia haar nieuwe instap-smartphone gepresenteerd in India: de Nokia 2.2. De smartphone volgt hiermee de vorig jaar verschenen Nokia 2.1 op. Net als de nieuwe Nokia 3.2 en Nokia 4.2 is ook dit toestel voorzien van een fysieke knop om Google Assistent mee te starten. Zo krijg je nog sneller antwoord op je vragen.

Nokia 2.2

De behuizing bestaat uit polycarbonaat en de cover aan de achterkant is afneembaar. De Nokia 2.2 heeft aan de voorzijde een 5,71 inch HD+ beeldscherm met bovenin een notch. Hierin is de 5 megapixel front-camera geplaatst. Aan de achterzijde is er een enkele camera met een sensor van 13 megapixel. Nokia belooft dat ook in situaties met weinig licht goede foto’s gemaakt kunnen worden met het toestel.

De Nokia 2.2 heeft een MediaTek Helio A22 quad-core processor met een rekenkracht van 2.0 GHz. Deze wordt bijgestaan door 2GB aan RAM-geheugen en 16GB aan interne opslagruimte. Verder is de 2.2 voorzien van een Micro-USB aansluiting, Bluetooth, GPS en is er een 3,5 mm audio-aansluiting. Net als bij de nieuwste generatie van de 3- en 4-serie dient de power-button als LED-notificatie.

Dankzij de aanwezigheid van Android One ben je langere tijd verzekerd van updates. Voor Android-upgrades geldt een periode van twee jaar, voor beveiligingsupdates is er een termijn van drie jaar. Het ontgrendelen van de Nokia 2.2 kan middels gezichtsherkenning. Een vingerafdrukscanner is er niet. De accu heeft een capaciteit van 3000 mAh.

Nokia heeft de Nokia 2.2 weliswaar aangekondigd in India, maar de smartphone komt ook naar Nederland. Medio juni moet het toestel verkrijgbaar zijn voor een bedrag van 119 euro. Je kunt kiezen uit de kleuren Ping Sand, Ice Blue en Forest Green. Echter lijken alleen de kleuren Steel en Tungsten Black naar Nederland te komen. Met de Nokia Xpress-on covers kun je de kleur van de achterkant zelf weer veranderen naar eigen wens.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel